Politika privatnosti

Politika privatnosti web sajta SamSvojGazda, u daljem tekstu (Politika privatnosti) dostupna na https://samsvojgazda.rs/  i sastavljena je tako da omogućava informisanje licima o tome kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako prikupljamo i obrađujemo Vaše podatke o ličnosti.

Ova politika privatnosti se odnosi isključivo na ovaj web sajt i ne odnosi se na lične podatke prikupljene na druge načine, kao i na Vašu posetu drugim web sajtovima kojima pristupate preko naših web stranica.

Korišćenjem ovog web sajta, saglasni ste sa odredbama Politike privatnosti. Ukoliko niste saglasni sa ovom politikom, molimo Vas da ne koristite naš web sajt. Vaše dalje korišćenje ovog web sajta nakon izmena ove politike smatraće se Vašim prihvatanjem promena.

Promena politike privatnosti

Vlasnik ovog web sajta ima pravo da ažurira ovu Politiku privatnosti u bilo kom trenutku. Korisnik prihvata i slaže se da je njegova odgovornost da periodično proverava Politiku privatnosti i da bude svestan promena.

Podaci koje prikupljamo i njihova obrada

Podaci koji se prikupljaju putem ovog web sajta obrađuju se u skladu sa Informacijama o prikupljanju i obradi podata o ličnosti.

Ugneždeni sadržaj

Članci na ovom web sajtu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili taj drugi web sajt.

Ti web sajtovi mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Kolačići

Ovo je Politika kolačića za web sajt SamSvojGazda.

Šta su kolačići (cookies)

Kao što je uobičajena praksa na skoro svim profesionalnim web sajtovima, ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali fajlovi koji se čuvaju na Vašem računaru, kako bi obezbedili određenu funcionalnost i poboljšali Vaše iskustvo na sajtu. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo sačuvati kolačiće.
Takođe ćemo objasniti način na koji možete sprečiti da se ti kolačići čuvaju, ali to može umanjiti ili „razbiti“ određene elemente funkcionalnosti sajta.
Za opšte informacije o kolačićima pogledajte članak Wikipedia-e o HTTP kolačićima.

Kako koristimo kolačiće

Mi koristimo kolačiće iz više razloga detaljno opisanih u nastavku.
Ukoliko želite da onemogućite kolačiće, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje kolačići dodaju ovom sajtu. Preporučuje se da ostavite omogućene sve kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Podešavanje kolačića možete sprečiti tako što ćete podesiti postavke u pregledaču (pogledajte pomoć za pregledač kako da to uradite). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ovog i mnogih drugih web sajtova koje posjećujete. Onemogućavanjem kolačića će prestati da rade određene funkcije ovog sajta. Zato se preporučuje da kolačiće ostavite omogućene.

Kolačići koje smo postavili

Kolačići vezani za ankete– Povremeno organizujemo ankete i upitnike na našem sajtu kako bismo vam pružili zanimljive uvide, korisne alate ili bolje razumeli našu korisničku bazu. Ove ankete mogu da koriste kolačiće da bi zapamtili ko je već učestvovao u anketi ili da vam pruži tačne rezultate nakon što promenite stranice.

Kolačići vezani za slanje formulara– Kada podatke šaljete putem formulara, na primer putem formulara na kontakt strani, formulara za komentare i slično, kolačići mogu biti postavljeni tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću korespondenciju.

Kolačići postavki sajta – Da bismo vam pružili bolje iskustvo na ovom sajtu, mogu se zapamtiti vaše preference vezane za funkcionisanje ovog sajta kada ga koristite. Da bismo zapamtili vaše preference, moramo postaviti kolačiće tako da se te informacije mogu pozvati svaki put kada koristite / imate interakciju sa stranicom na koju utiču vaše preference.

Kolačići treće strane

Ovaj sajt koristi Google Analitics koji je jedan od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih analitičkih rešenja na web-u, što nam pomaže da razumemo kako koristite sajt i načine na koje možemo da poboljšamo vaše iskustvo.

Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko ćete potrošiti vremena na web sajtu i stranice koje posećujete, kako bismo mogli nastaviti sa  pružanjem zanimljivog sadržaja.

Više informacija o kolačićima usluge Google Analitics potražite na zvaničnoj stranici Google Analitics.

S vremena na vreme testiramo nove funkcije i vršimo suptilne promene u načinu na koji je sajt isporučen. U fazi testiranja možemo koristiti kolačiće da bi se osiguralo dosledno iskustvo dok ste na sajtu, a istovremeno da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.

Kao što je ranije spomenuto, ako postoji nešto za šta niste sigurni da li vam je potrebno ili ne, obično je sigurnije da ostavite kolačiće omogućene u slučaju da je u pitanju funkcija koju koristite na našem sajtu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko još uvek želite više informacija, možete nas kontaktirati na: info@turnkey.rs